23948sdkhjf

Betydelige ringvirkninger fra Johan Castberg

Johan Castberg-prosjektet blir viktig for norsk industri og vil skape betydelige ringvirkninger, viser Statoils forslag til program for konsekvensutredning for prosjektet.
Statoil har som operatør for Johan Castberg-prosjektet i dag sendt ut forslag til program for konsekvensutredning for det største feltet som ennå ikke er utbygd på norsk sokkel.

– Johan Castberg-prosjektet kan bli et viktig prosjekt for videreutviklingen av norsk sokkel og nordområdene. Feltet vil bidra til betydelige skatteinntekter. I tillegg vil utviklingen og driften av feltet gi nye muligheter for både norsk og nordnorsk industri, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

En ringvirkningsrapport fra Agenda Kaupang viser at Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 milliarder norske kroner, kommer til å utgjøre en betydelig del av investeringsnivået for norsk sokkel i perioden 2018-2022.

Dette er en periode hvor første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen blir fullført. En vedvarende lav oljepris vil kunne påvirke disse planene.

Agenda Kaupangs rapport viser at forventet verdiskaping i norske vare- og tjenesteleveranser til Johan Castberg utgjør 29 milliarder kroner, over halvparten av totalinvesteringene i prosjektet. Den nordnorske verdiskapingen i utbyggingen er anslått til å utgjøre 1,7 milliarder kroner.

– Johan Castberg-feltet kommer til å produsere i over 30 år, og det er i den lange produksjonsfasen de største ringvirkningene fra prosjektet skapes. Castberg vil skape betydelige aktiviteter for norsk leverandørselskaper og gi ringvirkninger i Nord-Norge, både i utbyggings- og i driftsfasen. I et normalt driftsår vil Johan Castberg-feltet generere 1200 årsverk i Norge. 300 av årsverkene er forventet å være i Nord-Norge, sier Nylund.

Forslaget til program for konsekvensutredning omfatter kun feltutbyggingen til havs, ikke en mulig terminal på Veidnes. Arbeidet med en terminal er et eget prosjekt, med eget tidsløp. Statoil jobber sammen med de andre lisensene på Wisting, Goliat og Alta/Gotha for å sikre tilstrekkelig volum, og et lønnsomst grunnlagt for en terminal.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094