23948sdkhjf

Prestisjefylt båtkontrakt til Maritime Partner

Båtbygger-bedriften signerer kontrakt med Kystverket Rederi angående leveranse av to arbeidsbåter.
Ålesundsselskapet Maritime Partner signerte fredag kontrakt med Kystverket Rederi angående leveranse av to arbeidsbåter, en Alusafe 1300 L og en Alusafe 1500 MPV. Kontrakten har en totalramme på om lag 14 millioner kroner.

- Vi er godt fornøyd med å ha vunnet dette oppdraget. Maritime Partner har også ved tidligere anledninger vunnet anbudskonkurranser hos Kystverket, og vi er stolt over at vi også denne gangen gikk seirende ut, sier salgs- og markedsdirektør Gisle Anderssen i Maritime Partner.

En tilsvarende variant av den største båten, Alusafe 1500 MPV, ble levert i sommer til Ålesundsregionenes Havnevesen. Denne båten har vært en kjempesuksess og har blitt brukt i flere sammenhenger. Blant annet har den gjennomført en overfart til England i forbindelse med en messe, hvor den ble demonstrert for internasjonale kunder.

Det ble tidlig klart for Maritime Partner at Kystverkets krav passet denne båtmodellen godt. Dette fartøyet skal operere i Bergensområdet og skal brukes i noe smulere farvann.

- Den noe mindre Alusafe 1300 L skal brukes langs kysten av Troms og Finnmark, og dermed er en båt med gode sjøegenskaper og som er godt egnet til ferdsel både i åpne og i mer kystnære farvann en viktig faktor her, sier områdesalgsjef Rune Midtkandal i Maritime Partner.

- Varianten som ble valgt har blitt benyttet både i patrulje- og i offshore-sammenheng tidligere, og all erfaring viser at denne båttypen er godt egnet for operasjoner i nær sagt alle værsituasjoner langs norskekysten tilføyer han.

Ved potensielle ulykker vil begge båtene være forberedt til å kunne bistå med oljevern langs kysten.

Maritime Partner har levert rednings- og patruljebåter til kunder over hele verden i flere tiår, og i 2015 leverte selskapet sin båt nummer 2000 i rekken.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078