23948sdkhjf

Westcon skal bygge skotsk tråler

Westcon Yards er tildelt oppdraget med å bygge en pelagisk tråler for Klondyke Fishing Company.
Skipet er en Rolls Royce-designet pelagisk tråler på 74,8 meter og en største bredde på 15,5 meter, melder Westcon.

Rederiet - Klondyke Fishing Company- driver fra før tre pelagiske trålere ut fra Fraserburgh i Skottland, hvorav det nyeste skipet, «Chris Andra», ble levert av Westcon Yards i 2006. «Nye Taits» blir neste generasjon fiskefartøy designet for Klondyke Fishing Company. Taits-familien, som eier rederiet, er velkjent innen den skotske fiskerinæringen og er blant de største kvoteinnehaverne i Skottland.

- Vi er glad for tilliten fra Taits-familen, og ser fram til å fortsette det gode samarbeidet i årene som kommer. Westcon Yards har alltid vært opptatt av å ta godt vare på kundene sine, og vi er nå svært tilfredse og klare for levere enda et kvalitetsskip, sier Endre Matre, teknisk leder ved Westcon Yards.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshorefartøyer. I tillegg driver verftet, som har lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø med ombygginger og reparasjoner av skip og rigger. Ved disse lokasjonene har Westcon de siste årene investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger for ytterligere å styrke sin posisjon inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar.

- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet, og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i lag med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne høste frukter av det arbeidet som er lagt ned i alle ledd for å øke konkurransekraften, samtidig som vi er ydmyke for den tilliten våre kunder viser oss, sier Matre.

Partene ønsker ikke å oppgi avtalens verdi.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125