23948sdkhjf

Designselskap i sterk vekst – bemanner opp for nye oppdrag

Tirsdag kom den gledelige meldingen som Harstad-selskapet NSK Ship Design har ventet på: Et av verdens største skip skal prosjekteres av selskapet. Havfarmprosjektet til Nordlaks skal realiseres.
- Dette er en gledelig nyhet for oss og Nordlaks, sier salgssjef i NSK Ship Design Thomas Myhre.

Nå skal selskapene jobbe sammen med Fiskeridirektoratet om målekriteriene for å kunne realisere prosjektet.

Et av verdens største skip
Dimensjonene på dette fartøyet blir enorme. Havfarmen, som blir et av verdens største skip, vil bli 430 meter langt og 54 meter bredt. Skipet skal kunne romme 10.000 tonn, noe som tilsvarer to millioner laks.

Teknologien ble vurdert utviklet for mange år siden, men har ikke blitt nedtegnet før Nordlaks engasjerte NSK Ship Design.

– Når det kommer til oppdrettsnæringen, er vi nødt til å tenke nytt, og med dette vedtaket fra Fiskeridirektoratet, synes jeg vi er et stort steg på vei, sier administrerende direktør i Nordlaks, Inge Berg.

Flere ansatte
Prosjektet gjør at NSK Ship Design nå gjør en kraftig oppbemanning.

- Vi skal komme kjapt i gang med rekruttering. Det kommer til å bli en betydelig prosjektorganisasjon som skal jobbe med dette videre. Dette prosjektet alene vil ha en varighet på 2-3 år, forteller Myhre.

I tillegg til Havfarmen, arbeider NSK Ship Design med flere store prosjekter innenfor fiske og fangst, oppdrett og krill, og har hatt en solid vekst i antall ansatte.

- Det å kunne få lov å tegne verdens største skip er selvsagt stor prestisje og vil er mange stolte ansatte i både NSK og Nordlaks i dag.

NSK Ship Design er et norsk designselskap med 30 ansatte fordelt mellom kontorer i Harstad og Arkhangelsk. Selskapet har en bred portefølje innen design og jobber for øyeblikket med prosjekter som nybygg av fórfartøy med fremdrift på LNG, ombygging av Long Fa til krillfartøy, full prosjektering av Havfarmen for Nordlaks og utvikling av nye brønnbåter for oppdrettsnæringen. Selskapet har hatt en god vekst siden oppstarten i 1992.


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093