23948sdkhjf

Ny ordreboom for Brunvoll innen fiskeri

Brunvoll i Molde opplevde den reneste ordreboomen på thrustere til fiskefartøyer under og etter Nor-Fishing-messa i Trondheim.
Kontrakter på thrustersystemer til 9 nye fiskebåter er i boks bare den uken, noe som medfører leveranse av ikke mindre enn 18 komplette anlegg. Dette er kjærkomne ordrer i en tid hvor det nesten ikke bygges offshore fartøy, melder Brunvoll.

De nye ordrene går til fartøyer som skal bygges både ved norske, danske og polske verft og til redere både her hjemme og ute. Salgssjef Lars Myklebust sier seg meget godt fornøyd med at majoriteten av nybygg innen fiskeflåten velger seg Brunvoll-utstyr.

– Vi har helt klart et godt ry i dette markedet, og våre produkter og systemleveranser passer godt inn i dagens nye skipsdesign. Alle de 9 fartøyene vi har landet ordrer på de siste dagene skal utstyres med to thrustere hver, komplett med elektrisk driv- og kontroll-systemer, sier Myklebust i en kommentar.

Under årets fiskerimesse i Trondheim delte Brunvoll stand med Finnøy Gear & Propeller. De to romsdalsbedriftene har et godt samarbeid, noe som forenkler både kjøpsprosessen og gir besparelser for kunde. Finnøy har fått sine ordrer på tilsvarende nybygg som Brunvoll, og leveransene fra begge blir utstyrt med kontroll/styresystem utviklet og levert av Brunvoll under navnet BruCon.

Larsnes Mekaniske skal til med flere nybygg for redere i Lofoten og Troms. Danske Karstensens Skibsværft skal bygge fire fartøyer til Irske, svenske og danske redere, Vestværftet – også i Danmark – skal bygge et fartøy for en norsk reder, mens ytterligere et verft – i Polen – skal bygge den niende båten.

Brunvoll skal også levere thruster-systemer til Kleven Maritime sitt nybygg som ble offentliggjort under Nor-Fishing. Dette fartøyet skal blant annet benyttes som lakseslakteri for Marine Harvest.

I tillegg til de nye ordrene pågår det bygging av nye fiskefartøy med Brunvoll thruster-systemer både i Norge, Danmark, Polen, Tyrkia, Taiwan og USA.

Thruster nr. 1
Under Nor-Fishing i Trondheim stilte forøvrig Brunvoll ut sin Thruster nr. 1. Denne første produserte sidepropellen ble installert i ”Silljo” i 1965 og gjenfunnet i samme fartøy da dette gikk til hugging i Namibia i 2011. I dag framstår denne sidepropellen som ny, den er fullrenovert og fullt kjørbar. Til vanlig står den utstilt i resepsjonsområdet ved Brunvolls nye kompetansesenter på Årø utenfor Molde.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078