23948sdkhjf

Wärtsilä og Gasum går sammen for å videreutvikle LNG-markedet

Wärtsilä og det finske gass-selskapet Gasum har signert en samarbeidsavtale for å videreutvikle bruken, distribusjonen og serviceløsninger innen naturgass for sjø- og landbaserte anlegg.
Avtalen ble undertegnet i Helsingfors i dag, 29. august. Til avtalen bidrar Wärtsilä med teknologisk kompetanse innen hele verdikjeden for bruk av gass, mens Gasum har ekspertise innen distribusjon og salg av naturgass og biogass. Samarbeidet vil også omfatte bruk av kompetansen til Gasums norske datterselskap Skangas, som er den ledende LNG-aktøren i det nordiske markedet.

Bruken av naturgass som drivstoff i skipsmotorer og kraftverkgeneratorer øker, først og fremst på grunn av strengere miljøreguleringer. Gassdrevne motorer gir betydelig lavere utslipp enn diesel- og kullfyrte kraftkilder.

Samarbeidsprosjektet deles inn arbeidsområder som dekker Smart Power Generation, LNG og flytende biogass (LBG), gass som marint drivstoff, drift og vedlikehold, samt biogass. Samarbeidet vil fokusere på økt salg gjennom forretningsutvikling, samt å bygge LNG-infrastruktur på steder der gass ikke er tilgjengelig i dag. Selskapene vil dele kunnskap og kontakter, og samarbeide om markedsføring og utviklingsaktiviteter. De vil også samarbeide om utviklingen av kostnadseffektive løsninger innen drift og vedlikehold. Utviklingen av flytende biogass (LBG)-markeder er et annet viktig mål for samarbeidet.

Økt tilgjengeligheten til LNG vil dekke både dagens og morgendagens behov både for skipsfarten og for de delene av industrien som i dag befinner seg utenfor LNG-nettet. Samtidig åpner bruken av LNG også for bruk av LBG uten ytterligere investeringer, ettersom samme infrastrukturen kan brukes for begge.

- Som utvikler og leverandør av avanserte teknologiske løsninger, har Wärtsilä tatt en ledende posisjon både i energimarkedet og i skipsfarten. Det gjør oss i stand til å levere løsninger som bruker naturgass som drivstoff på en praktisk og effektiv måte. Denne samarbeidsavtalen med Gasum vil hjelpe oss med å få fart på overgangen til gass som drivstoff, samt å gjøre industrien mer bærekraftig, sier President og CEO i Wärtsilä-konsernet, Jaakko Eskola.

- Jeg er veldig fornøyd med denne samarbeidsavtalen ved at vi nå er i stand til å øke tilgjengeligheten til naturgass som et effektivt og rent energialternativ i sjø- og landbaserte markeder, sier administrerende direktør i Gasum og leder av styret i Skangas, Johanna Lamminen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079