23948sdkhjf

Signerer Johan Sverdrup-kontrakt verdt 80 millioner

NorSea Group har inngått en kontrakt med Statoil om mellomlagring av rør til eksportrørledningen fra Johan Sverdrup
Kontrakten omfatter mottak av mer enn 36 000 36- og 18-tommers rør ved NorSea Groups forsyningsbase Stordbase. I tillegg omfattes transport til lagringsplass og utlasting til rørforsyningsfartøyene som skal frakte rørene til rørleggingsfartøyet på feltet. De ferdige rørledningene vil føre olje fra Johan Sverdrup-feltet i land på Mongstad og gass i land på Kårstø.

Kontrakten har en anslått verdi på nær 80 millioner kroner, melder NorSea Group.

- Tildelingen er en milepæl for oss og vil styrke selskapet i konkurransen om liknende kontrakter knyttet til bygging av planlagte olje- og gassrørledninger forskjellige steder i verden, sier Stig Holgersen, leder for NorSea Groups prosjektavdeling.

Spesialister på rørlogistikk

NorSea Group har i løpet av de to siste tiårene skaffet seg solid erfaring på området rørlogistikk, herunder omlasting, lagring, håndtering av rør og styring av rørlagringsområder, fra større prosjekter med bygging av rørledninger til havs og på land i og rundt Nordsjøen, Østersjøen og Timorsjøen.

9 millioner tonn sikkerhet

De siste årene har NorSea Group håndtert mer enn 9 millioner tonn rør med betongvektbelegg (CWC) med sitt egenutviklede rørhåndteringsutstyr. Det hydrauliske løfteåket sørger for at rørene blir håndtert på en måte som ikke bare er effektiv, men som også gjør at personellet i mindre grad blir eksponert under farlige løfteoperasjoner.

- Johan Sverdrup-kontrakten blir NorSea Groups åttende Statoil-rørprosjekt, og vi er glade for at Statoil, som er like opptatt av sikkerhet som det vi er, igjen velger oss, legger Holgersen til.

Kontrakten har en varighet på cirka halvannet år og begynner å løpe i midten av juli 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094