23948sdkhjf

Elkem kjøper Fesil Rana Metall

Elkem har blitt enige med Fesil, et datterselskap av MFC Bancorp, om å kjøpe alle aksjer i Fesil Rana Metall og selskapets 33% aksjer i Nor-Kvarts.
Elkem er et av verdens ledende selskaper innen miljøansvarlig produksjon av metaller og materialer, med hovedkontor i Norge. Firmaets hovedprodukter er silisium, silikon, ferrosilisium, støpelegeringer, karbonmaterialer og microsilica.

I tillegg til kjøpet av Fesil Rana Metall og aksjene i Nor-Kvarts, kjøper Elkem alle ferrosilisiumlager hos andre datterselskaper av MFC Bancorp, til markedspris. Endelig gjennomføring av transaksjonen er gjenstand for ordinære vilkår for overtakelse, inkludert nødvendige godkjenninger fra relevante konkurransemyndigheter.

- Oppkjøpet av Fesil Rana Metall passer godt inn i Elkems vekststrategi, og vil styrke vår produksjonsfleksibilitet. Vi ser frem til å jobbe videre med industriell utvikling og optimalisering av verdikjeden, sier Helge Aasen, administrerende direktør i Elkem.

Om Fesil Rana Metall og Nor-Kvarts
Fesil Rana Metall produserer standard og spesialisert ferrosilisium og microsilica, basert i Mo i Rana, Norge. Firmaet har omtrent 100 ansatte og omsatte for 910 millioner kroner i 2015. Nor-Kvarts er en joint venture mellom Elkem og Fesil, som driver fem kvartsgruver i Spania. Fesil eies av MFC Industrial Ltd.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078