23948sdkhjf

Stor Milepæl for IKM Subsea

IKM Subsea er tildelt en servicekontrakt for ROV- og Subseatjenester på Visund og Snorre B for Statoil.
For første gang i historien har Statoil og IKM gått sammen om å utvikle et såkalt RROV-konsept (RROV=Residential ROV). En RROV er et ROV-fartøy som er permanent installert på havbunnen, og blir fjernoperert fra land.

- Vi er av den oppfatning at denne teknologien vil være en trendsetter for fremtidige ROV-kontrakter og ville kunne lede til både operasjonelle og kostbesparende fordeler for operatørselskapet sammenlignet med eksisterende ROV-konsepter/ kontrakter, skriver IKM i en melding.

Kontrakten har en varighet av 10 år med en kontraktsverdi for IKM på oppimot trekvart milliard kroner i omsetning over denne kontraktsperioden. Kontrakten kan videre forlenges med en varighet av 15 år.

Den nettopp inngåtte kontrakten vil både involvere bruk av eksisterende IKM Merlin ROV-teknologi i kombinasjon med ny RROV-teknologi som blir utviklet gjennom denne kontrakten.

Likeledes vil bemanningen av ROV-systemene være annerledes enn i dag. Denne vil være en kombinasjon av tradisjonell offshore ROV-bemanning i samarbeid med landbaserte ROV-operatører som arbeider utfra et dedikert landbasert operatørsenter utviklet av IKM.

- Vi forventer at denne kontrakten og den tilhørende teknologien skal føre til et scene-skifte innen markedssegmentet for ROV-tjenester. Det er verdt og merke seg at det er selskapet IKM Subsea som er valgt til å utvikle denne teknologien. Vår evne og drive til å utvikle og presentere alternative teknologi som gir kostnadsreduksjoner sikrer vår markedsposisjon og fremtidige inntekter og resulterer i sikre arbeidsplasser for våre ansatte, sier daglig Leder av IKM Subsea, Ben Pollard.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125