23948sdkhjf

Leverer barrierer til Sverdrup-plattformer

Aibel har utviklet en ny type fleksible barrierer. Konseptet er nylig solgt til to av Johan Sverdrup-plattformene.
Den siste kontrakten ble signert med konsortiumet Kværner og KBR i sommer og gjelder fleksible krasj-barrierer til boligkvarterplattformen på Johan Sverdrup-feltet. De fleksible barrierene skal brukes rundt lasteområdene til plattformkranen for å hindre svingende last. Barrierene blir levert på byggeplassen i løpet av første kvartal 2017. Aibel er ansvarlig for både prosjektering, innkjøp og fabrikasjonsarbeid..

– Vi ser en økende interesse for Aibels barriere-løsninger og har nå flere leveranser på gang, forteller produktsjef Lars Horn.

Nye krav inspirerte

Ideen til barrierene så sitt lys da Aibel bygde Gudrun-plattformen. Ingen av produktene som da var i markedet kunne tåle belastningskravene som var spesifisert for prosjektet. Dette inspirerte strukturingeniør Agnar Bergo til å utvikle et sterkere produkt med demperteknologi, skriver Aibel i en melding.

Tester viste at de nye barrierene stod imot støt på 40 kJ. Produktet ble følgelig installert på tre av Gudruns hovedlasteområder og har siden vist seg å fungere meget bra. I etterkant er konseptet også solgt til Statoils Aasta Hansteen-plattform og boreplattformen til Johan Sverdrup-feltet.

Videreutvikling
Siden ideen om en sterkere og bedre barriere så sitt lys, har Aibel videreutviklet produktet. Barrierene blir nå tilbudt i en rekke ulike versjoner – med enkelt- og dobbeltsidig rekkverk, i ulike høyder og for ulikt bruk.

– Barrierene har et robust design, er vedlikeholdsfri og er enkle å installere. Det gjør dem også meget godt egnet for eldre installasjoner hvor det er behov for oppgraderinger, sier Lars Horn.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063