23948sdkhjf

Statoil vil utbygge Utgard-funnet i Nordsjøen

Statoil og partnere har levert Plan for utbygging og drift til norske og britiske myndigheter.
Utgard ble funnet i 1982 og ligger 21 kilometer fra Sleipner-feltet. Funnet har vært vurdert utbygd flere ganger tidligere.

– Jeg er svært glad for at vi nå kan realisere en lønnsom utbygging av Utgard. Dette er et tydelig eksempel på at forbedringsarbeidet som har pågått i olje- og gassindustrien de siste årene gir resultater, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Utgard strekker seg over den norsk-britiske sokkelgrensen, med majoriteten av reservene på norsk side.

– Utgard er den første Statoil-utbyggingen på mange år som utvinner ressurser på tvers av midtlinjen, og vi er glade for å ha funnet gode løsninger som ivaretar hensynet til god ressursforvaltning på begge sider. Godt og effektivt samarbeid på tvers, både i forhold til lisenspartnere og myndigheter, har muliggjort denne utbyggingen, sier Rød.

Utgard skal bygges ut med to brønner i en standard havbunnsløsning og det er ett boremål på hver side av grensen. Alle installasjoner og infrastruktur er på norsk side, og den britiske brønnen skal bores fra bunnrammen på norsk sokkel. Avstanden fra bunnrammen til grensen er 450 meter.

Utvinnbare reserver er anslått til 56,4 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagte investeringer er om lag 3,5 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094