23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen vinner EPC-kontrakt på to nye tungløftefartøy

Kontrakten er verdt over 520 millioner kroner.
Kontrakten omfatter leveranser til to semi-sub heavy lift & accommodation fartøy.

Fartøyene skal bygges på det kinesiske verftet China Merchants Heavy Industries for nederlandske Serooskerke Shipco BV / Walcheren Shipco BV.

Kongsberg Maritime Engineering vil stå for prosjektledelse, engineering og innkjøp, mens Kongsberg Maritime vil stå for en «full picture»-leveranse.

Løftekapasiteten gjør fartøyene godt posisjonert mot decommissioning-markedet i hele verden.

- Vi er meget fornøyd med at verft og reder velger Kongsberg Maritime som leverandør av denne avanserte løsningen i det utfordrende markedet vi nå er inne i, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

Kontrakten vil involvere arbeid både i Kina og Norge, sier Haugsdal.

Kontrakten inkluderer leveranse og integrasjon av elektro, telekommunikasjon og integrerte kontrollsystemer, prosjektledelse, interface koordinering og engineering. I tillegg skal det leveres elektrotavler, frekvensomformere, automasjon, navigasjon, dynamisk posisjonering, radio- og satellittkommunikasjon, nettverk og sikkerhets- og overvåkingssystemer som for eksempel et avansert miljøovervåkingssystem. Engineering og konstruksjonsfasen er ventet å ta tre år for det første fartøyet. Det andre fartøyet vil bli levert ni måneder senere.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094