23948sdkhjf

Hjelper den maritime næringen ut i verden

Eksportkreditt Norge ønsker å gi bedrifter som satser internasjonalt innen fiskeri og havbruk enda bedre tilgang til finansiering. Kaare Haahjem er selskapets nye bransjeansvarlig for disse næringene og vil lede satsningen.
Eksportkreditt Norge har nå etablert et dedikert team for å betjene bedrifter innen fiskeri og havbruk. Kaare Haahjem leder teamet, og har overtatt bransjeansvaret etter Dagny E. Astrup som har gått av med pensjon. Det opplyser Eksportkreditt Norge i en melding.

─ Norske leverandører er i verdenstoppen innen teknologi for havbaserte næringer, men mange opplever begrenset rom for vekst i det norske markedet. De samme bedriftene har derimot store muligheter for eksport som verktøy for videre vekst, sier Kaare Haahjem, Eksportkreditt Norges bransjeansvarlig for fiskeri og havbruk.

Eksportkreditt Norge tilbyr norsk næringsliv konkurransedyktig eksportfinansiering. Selskapet hjelper norske eksportører med å lykkes ute i verden, gjennom å tilby norske og utenlandske selskaper lån når de skal kjøpe varer og tjenester fra norske eksportbedrifter.

I 2015 mottok Eksportkreditt Norge cirka 50 lånesøknader fra selskaper innen fiskeri og oppdrett. Søknadene innbefattet finansiering av fiskebåter for utenlandske redere, utstyr til fiskebåter og brønnbåter bygd utenfor Norge, brønnbåter til norske redere hvor båten brukes utenfor Norge, og utstyr til oppdrett.

– Enkelt fortalt hjelper vi norske bedrifter med å selge sine produkter til potensielle kunder, gjennom å gi kundene lånefinansiering «på kjøpet». Tilgang til langsiktig finansiering kan være en utfordring for mange potensielle kjøpere. Norske eksportbedrifter kan altså bruke lånefinansiering som et fortrinn i konkurranse mot sine utenlandske konkurrenter, sier Haahjem.

Forenklet løsning for små og mellomstore bedrifter
Eksportkreditt Norge tilbyr også et finansieringsprodukt som er særlig aktuelt for små og mellomstore bedrifter. Denne SMB-løsningen sikrer utenlandske kjøpere god finansiering, garantert av den norske stat og hvor risikoen deles med en bank eller leverandøren selv.

Løsningen tilbys av Eksportkreditt Norge og GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt) i fellesskap og innebærer en forenklet lånesøknad med lån og garanti i én prosess, for transaksjoner opptil 100 millioner kroner.

– SMB-ordningen har til hensikt å gjøre det enklere, raskere og billigere å søke om eksportfinansiering og å få etablert lånene med kjøperne i utlandet. Vår erfaring er at denne løsningen er verdifull for brukerne, og vi mener den er et interessant salgsverktøy også for aktører innen fiskeri og havbruk som ønsker å satse internasjonalt, sier Haahjem.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079