23948sdkhjf

Norsk industri tjener på det grønne skiftet

Silisiumprodusenten Norwegian Crystals i Glomfjord er blant dem som merker økt etterspørsel etter produkter med lavt karbonavtrykk.
Spesialrådgiver Geir Vollsæter i Industri Energi har ventet på at markedene skal få øynene opp for norske, klimavennlige produkter, skriver Industri Energi på sitt nettsted.

– Høykompetent arbeidskraft og lavt karbonavtrykk gir norsk industri et sterkt konkurransefortrinn i omstillingen til et grønnere samfunn. Norsk industri er verdens reneste, og etterspørselen etter våre produkter bare vil øke i takt med satsingen på klima, mener Vollsæter.

Blant annet det franske markedet er svært interessert i produkter med lavt karbonavtrykk, og her er silisium til Norwegian Crystals derfor mer ettertraktet enn tilsvarende varer som konkurrentene produserer på ikke-fornybar energi.

– Vi bruker norsk vannkraft som energi, og vannet som vi bruker, renner rett ned fra fjellet her borte. Åpenbart kan ikke våre asiatiske konkurrenter som bruker kullkraft i produksjonen, matche oss på klimavennlighet, forteller tillitsvalgte Jim Åge Jensen i Industri Energi ved Norwegian Crystals.

Bedriften produserer monokrystallinsk silisium av svært høy renhetsgrad. Produktet brukes blant annet i solceller og mobiltelefoner. Bedriften ble etablert i 2012 i REC Wafer Norways nedlagte fabrikklokaler i Glomfjord i Nordland.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094