23948sdkhjf

Ofentliggjør nye næringsklynger

27 nye prosjekter søkte om klyngestatus i år. Bare noen få nye kom gjennom nåløyet, dessuten får noen forlenget sin status etter tre år som Arena-klynge.
Mandag 20. juni blir det klart hvilke nye miljøer som får status som nye Arena- og NCE-klynger, det opplyser Innovasjon Noge i en melding, og avslører at bare noen få nye av de tilsammen 27 nye prosjekter, som søkte om klyngestatus i år, kom gjennom nåløyet. Dessuten får noen forlenget sin status etter tre år som Arena-klynge.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Dilek Ayhan lanserer de nye klyngene klokka 12.30 mandag.

Forskningsrådet, Siva og Innovasjon Norge eier og driver Norwegian Innovation Clusters i fellesskap. Det er tre nivåer for klyngestatus og støtte: Arena er for klynger i tidlig fase. Norwegian Centres of Expertise, NCE, er for etablerte klynger med en nasjonalt ledende posisjon. Det siste nivået Global Centres of Expertise, GCE, er for de få, godt etablerte klyngene som er verdensledende innen sine områder.

Fakta om klyngeprogrammet:
Norwegian Innovation Clusters skal legge til rette for, utløse og forsterke regionale næringsklynger som kan være en drivkraft for endring og økt verdiskaping
Klyngeprogrammet er et tilbud til organiserte grupperinger av bedrifter, kunnskapsinstitusjoner, gründere og offentlige aktører som jobber sammen om innovasjon, kompetanseheving og internasjonalisering.

I dag deltar 35 klynger i hele landet i programmet fordelt på tre programnivå. Klyngeprogrammet tilbyr finansiell støtte og faglig sparring til deltakerne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093