23948sdkhjf

Statoil bygger ut for 8,2 milliarder

Når Oseberg Vestflanken 2 settes i produksjon i 2018, representerer det et nytt konsept på norsk sokkel.
Den valgte utbyggingsløsningen for Oseberg Vestflanken 2 er en bunnfast, ubemannet brønnhodeplattform. Plattformen vil verken ha prosessutstyr, boligkvarter, boreanlegg eller helikopterdekk. Brønnene på feltet skal bores av en mobil boreenhet, mens vedlikehold skjer ved at et støttefartøy med tilpasset gangbro legger seg inntil plattformen.

Konseptet er nytt på norsk sokkel, men vanlig på dansk og nederlandsk sokkel. Kostnadene er anslått til 8,2 milliarder kroner.

- Dette er et nytt konsept som også kan åpne muligheter og være konkurransedyktig for andre fremtidige utbygginger på norsk sokkel, sier Tomas Mørch, underdirektør for Nordsjøen nord i Oljedirektoratet i en melding.

Brønnhodeinnretningen har ti brønnslisser. For å øke utvinningen av olje, skal to av disse brukes til å injisere gass. I tillegg skal to produksjonsbrønner bores fra en eksisterende bunnramme på Vestflanken. Ytterligere injeksjon skal skje ved å hente inn gass gjennom en ny rørledning fra gassinjeksjonssystemet som allerede finnes i området. Brønnene på Vestflanken 2 skal styres fra feltsenteret på Oseberg, hvor også oljen og gassen skal prosesseres.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126