23948sdkhjf

Fjord1 bestiller to nye batteriferger i Tyrkia

Designet er utviklet av Multi Maritime
1. januar 2018 setter Fjord1 i drift to nye batteriferjer på E39 Anda-Lote, i den første anbudskontrakten i Norge der staten setter krav om nullutslipp.

- Nybyggene blir en milepæl i «det grønne skiftet» innenfor ferjenæringen, skriver Fjord1 i en melding.

Skipene skal bygges ved Tersan Shipyard i Tyrkia, med produksjonsstart i oktober i år. Designet er utviklet av det norske skipsdesign-selskapet Multi Maritime i nært samarbeid med Fjord1.

– Valget av samarbeidspartnere er basert på krav om innovative løsninger, erfaring og pris, og vi har stor tro på at Fjord1 sammen med disse partnerne tar prosjektet et riktig steg inn i framtiden. Vi i Fjord1 er stolte av å kunne binde sammen midtre Nordfjord med to batteriferjer, samtidig som vi leverer to framtidsferjer til Sogn og Fjordane – som også er utviklet lokalt i fylket, forteller konstituert administrerende direktør i Fjord1, Andrè Høyset.

Nummer 14 og 15

De nye ferjene blir nr. 14 og 15 i rekken av Multi Maritime-design til Fjord1, ifølge administrerende direktør i Multi Maritime, Gjermund Johannessen.

– Multi Maritime setter stor pris på at Fjord1 har valgt våre nyutviklede og ledende tekniske løsninger. Den nye generasjon batteriferjer som nå skal bygges er en fleksibelt design, utviklet med høyt fokus på miljø- og energieffektivitet - uten å gå på kompromiss med verken trygghet, trafikkeffektivitet, kapasitet, eller komfort for passasjerer og mannskap, forteller Johannessen.

Multi Maritime skal levere komplett prosjektdokumentasjon og tekninger, inklusive produksjons-tekninger til byggeverftet.

Statens vegvesen åpner for delvis hybriddrift på sambandet, med bruk av biodiesel eller biogass på den ene ferjen, men Fjord1 planlegger heilelektrisk drift av begge ferjene. Batteriene om bord vil ha stor kapasitet, og ferjene vil kunne opprettholde ruteproduksjon i flere timer uten lading, for eksempel ved vedlikehold av nett eller ladestasjoner. Lading av batteriene vil skje ved hjelp av automatiserte ladestasjoner på kaiene.



Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127