23948sdkhjf

600 millioners-kontrakt til Rosenberg WorleyParsons

Rosenberg WorleyParsons vinner fabrikasjonskontrakt for bygging av tre gangbroer og to fakkeltårn til Johan Sverdrup-feltet.
Kontrakten har en verdi på i underkant av 600 millioner kroner. Fabrikasjonen og sammenstillingen skal skje hovedsakelig i Stavanger, men også med bidrag fra andre norske og utenlandske underleverandører, opplyser Statoil, som har tildelt kontrakten på vegne av Johan Sverdrup-partnerskapet.

En gangbro mellom stigerørs- og boreplattformen og ett fakkeltårn leveres i 2018, de resterende to gangbroene og ett fakkeltårn leveres i 2019. Vekten på de tre broene er på totalt 4.700 tonn og satt sammen til en lengde, vil dette utgjøre hele 260 meter.

– Stavanger settes på kartet når kontrakten for tre gangbroer og to fakkeltårn tildeles Rosenberg WorleyParsons. Dette er en viktig leveranse for Johan Sverdrup-prosjektet, og vi ser fram til et tett samarbeid i tiden framover i Stavanger. Gjennomføringen av Johan Sverdrup-prosjektet går som planlagt, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i Statoil.

Johan Sverdrup-feltet fase 1 skal bestå av fire plattformer, og det er disse gangbroene som skal binde plattformene sammen. De to fakkeltårnene skal stå på henholdsvis prosess- og stigerørs-plattformene.

.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125