23948sdkhjf

Hydro inngår ny langsiktig kraftkontrakt

Hydro sikrer seg kraft til aluminiumverket i Neuss i Tyskland
Aluminiumselskapet Norsk Hydros heleide datterselskap, Hydro Aluminium Rolled products, har inngått en kraftkontrakt med det sveitsiske energiselskap Axpo Trading om en årlig leveranse på 1,3 TWh i femårsperioden fra 2021 til 2025.

- Jeg er glad for at vi har sikret oss kraft til aluminiumverket i Neuss fram til slutten av 2025. I tråd med utviklingen globalt har langsiktige terminkontrakter omsatt på den tyske kraftbørsen falt med 25-30 euro siden 2012. Sammen med det aktuelle forbedringsprogrammet "Better Rolled Products," som har mål om 900 millioner kroner i forbedringer innen utgangen av 2019, vil denne kontrakten gjøre oss enda mer konkurransedyktige, sier konserndirektør og leder for Valsede Produkter, Kjetil Ebbesberg.

Hydros metallverk i Neuss er 100 prosent eid av Hydro og befinner seg i den vestlige delen av Tyskland, nær Düsseldorf. To av tre produksjonslinjer ved fabrikken er i drift, og fabrikken har en samlet, årlig produksjonskapasitet på 235.000 tonn. Fabrikken leverer valseblokker til varmvalsefabrikken Alunorf, som ligger vegg i vegg.

Metallverket i Neuss har nylig investert 45 millioner euro i en kapasitetsøkning på 50.000 tonn for resirkulering av brukte aluminiumbokser, som vil føre til lavere metallkostnad og bidra til Hydros mål om klimanøytralitet innen 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094