23948sdkhjf

Godt år for Elkem

Årsregnskapet for 2015 er klart, og viser at 2015 ble et av de beste årene for Elkem AS noensinne.
Årsrapporten for 2015 er nå tilgjengelig. Årsregnskapet for 2015 viser både økte driftsinntekter og forbedret lønnsomhet, opplyser Elkem i en pressemelding.

-Det er flere eksterne faktorer som bidrar til de gode tallene for Elkem, som gunstige markedsforhold, valutaendringer og lave elektrisitetspriser i Norge. Men den viktigste grunnen til av vi leverer så bra i 2015 er den systematiske innsatsen og det harde arbeidet alle Elkemansatte gjør hver dag på alle kontinenter og i alle deler av organisasjonen, sier administrerende direktør Helge Aasen.

- Vi kan se tilbake på et veldig godt år for Elkem. De totale driftsinntektene gikk opp fra 12,7 milliarder kroner i 2014 til 14,6 milliarder i 2015. EBITDA var 2,207 millioner kroner (som utgjør ca. 15 % av driftsinntekter) mens netto resultat var 953 millioner. Det er resultatmessig fremgang i alle 4 forretningsområder, sier finansdirektør Morten Viga.

Elkem overtok i juni 2015 silisiumprodusenten Bluestar Silicones International, som transformerte selskapet til et fullintegrert selskap, med produksjon langs hele verdikjeden fra kvarts til avanserte silisiumprodukter. Elkem har nå fire divisjoner som alle opererer globalt og er ledende aktører i sine respektive markeder. Elkems ambisjon er å ytterligere styrke våre markedsposisjoner, med et spesielt fokus på spesialprodukter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062