23948sdkhjf

Strand Kommune vurderer kjøp av Stålverksområdet på Jørpeland

Kommunen vurderer dessuten å kjøpe andre eiendommer fra Scana Property
Strand Kommune vurderer å kjøpe Scana Propertys eiendommer i Strand kommune. Dette omfatter en cirka 70 dekar ubebygd industritomt på stålverksområdet på Jørpeland, et industriområde på cirka 77 dekar, samt diverse utmarksarealer i Strand kommune. Det opplyser investeringsselskapet Incus Investor (tidligere Scana Industrier).

Scana Property er et datterselskap av Incus Investor, og datterselskapet har som hovedformål å eie og forvalte eiendommer som benyttes av søsterselskaper i Norge og Sverige. Industritomten på Stålverksområdet var tidligere utleid til Scana Offshore Technology og Scana Steel Stavanger.

Førstnevnte ble overtatt av Aquamarine i 2014, mens sistnevnte gikk konkurs i mars 2015 og konkursboet til stålverksvirksomheten ble overtatt av Norwegian Material Center of Expertise. Både Norwegian Material Center of Expertise og Aquamarine er i dag leietakere på området.

Ønsker å styrke den finansielle stilling

Siden INCUS ikke lenger har virksomhet på Stålverksområdet, vurderes et salg av eiendommene i Strand kommune som et mulig virkemiddel for å styrke konsernets finansielle stilling.

- Det ubebygde området rundt industritomten er nylig blitt regulert til næringsformål, og representerer et attraktivt og sjønært område for eiendomsutvikling i tiden som kommer. Spesielt ventes det at åpningen av Ryfast-forbindelsen i 2019 vil føre til tilflytting og økt aktivitet på Jørpeland når kjøretiden til Stavanger kortes ned med over 30 minutter, skriver investeringsselskapet.

Saken blir behandlet i formannskapsmøtet i Strand kommune den 8. juni.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.159