23948sdkhjf

Skal lage luseskjold til nesten 100 laksemerder

Plany signerer den største enkeltordren i bedriftens 52 år lange historien.
Plany fikk nylig inn den største enkeltordren i bedriften sin 52 år lange historie. Dette, i tillegg til andre ordrer, betyr fullt trykk i produksjonen i Gursken og behov for flere ansatte.

– Det er sterkt fokus på ikkemedikamentelle lusetiltak i oppdrettsbransjen, forteller Kenneth Brandal, markedssjef i Plany.

– Nå har vi fått inn en bestilling fra Marine Harvest region Vest på nesten 100 doble luseskjold, noe som er svært positivt, sier han.

Luseskjoldene fra Plany blir montert rundt laksemerdene. Skjoldene hindrer lusepåslag på laksen, ved at larvene til lakselusene ikke kommer seg inn til fisken. Dette har vist seg å være et effektivt forebyggende tiltak i kampen mot lakselusa. Fisken får vesentlig mindre lus, og behovet for behandling blir derfor også redusert, skriver Plany i en pressemelding.

– Marine Harvest er en viktig kunde for Plany, sier Brandal og fortsetter

– Vi har et godt samarbeid, der vi får gode og tydelige tilbakemeldinger, noe som igjen gjør oss i stand til å skape lønnsomme løsninger for kunden. Luseskjoldene som Marine Harvest nå har kjøpt, «Plany Luseskjold DES», er den nyeste versjonen luseskjold. De er spesielt designet med tanke på slitestyrke og langvarig bruk. Det som skiller denne typen fra andre, er materialvalget. Materialet vi bruker tilfredsstiller kravene til godkjent desinfisering, noe som er avgjørende når skjoldene skal brukes over tid, på flere lokasjoner og flere generasjoner fisk.

Vil trenge flere ansatte

– Dette er en ny milepæl for bedriftene, sier administrerende direktør i Plany Gunnar Larsen og fortsetter:

- Plany AS har hatt en svært god utvikling de senere årene, særlig inn mot oppdrettsnæringen. Slike ordrer legger et godt grunnlag for den videre veksten vi planlegg framover, der vi også vil komme til å trenge flere ansatte.

Plany AS har 17 ansatte og holder til i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Bedriften skaper lønsomme løsninger til havbruk, landbruk og maritim industri, både i Norge og internasjonalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125