23948sdkhjf

Stor servicekontrakt til Halliburton

Kontrakten omfatter boretjenester for Wintershalls lete- og utbyggingsbrønner i Norge.
Den fireårige servicekontrakt trer i kraft umiddelbart og vil benyttes for alle boretjenester på Wintershall sin Maria-utbygging i Norskehavet. Avtalen inneholder insentiver for effektive brønnleveranser og kan også være aktuell for Wintershalls øvrige boreoperasjoner.

Servicekontrakten med Halliburton inkluderer boretjenester og tilhørende verktøy, bore- og kompletteringsvæsker, sementering og kjerneboring. Kontrakten åpner også for tjenester for plugging av brønner. Kontrakten er tildelt for fire år med opsjon for ytterligere to års forlengelse.

- Det er usikre tider for bransjen. Denne tildelingen bidrar derfor til etterlengtet aktivitet i leverandørmarkedet, samtidig som den legger grunnlaget for effektiv gjennomføring og leveranse av både lete- og utbyggingsbrønner for resten av dette tiåret, sier Bernd Schrimpf, administrerende direktør i Wintershall Norge.

Wintershall og Halliburton vil umiddelbart starte samarbeidet om detaljert brønnplanlegging av seks brønner på Maria-feltet som ligger på 300 meters havdyp på Haltenbanken i Norskehavet. Oppstarten av boreoperasjonene vil være i første halvdel av 2017.

Maria vil bli utbygd med undervannsinstallasjoner som blir knyttet til produksjonsplattformene Kristin, Heidrun og Åsgard B.

Maria ligger i Norskehavet, rundt 20 kilometer øst for Kristin og cirka 45 kilometer sør for Heidrun.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079