23948sdkhjf

Bergen Group vil vurdere prosjektbaserte allianser

Første kvartal ga positivt driftsresultat og økt ordrereserve
Bergen Group sin videreførte virksomhet kan i 1. kvartal 2016 vise til en omsetning på 53 millioner kroner og et positivt resultat før av- og nedskrivinger på 2 millioner. Ordreserven har i kvartalet økt med 39 millioner.

Konsernsjef Hans Petter Eikeland er godt fornøyd med at de omfattende strukturelle og organisatoriske endringene som ble gjennomført i 2015 har gitt den forventede effekten på bunnlinjen i 1. kvartal 2016.

-Konsernet har vært igjennom en krevende restruktureringsprosess som har vært utfordrende for både ansatte, leverandører og aksjonærer. Vi er både ydmyke og takknemlige til de mange konstruktive og løsningsorienterte tiltakene som er kommet på plass. Nå arbeider vi målrettet med å få på plass en plattform som gir et bedre grunnlag for en lønnsom drift også i de kommende kvartalene, sier Eikeland.

Han peker i den sammenheng på at konsernet har en pågående prosess med kreditorer og kapitalkilder for å få på plass en selskapsbalanse og en kapitalstruktur som sikrer tilfredsstillende likviditet og en mer robust finansiell situasjon.

Konsernsjefen kan også glede seg over at ordreboken er økt med over 25 % i kvartalet, og nå er på 186 millioner kroner. Han påpeker imidlertid at markedssituasjonen inn mot deler av selskapets virksomhetsområder fremdeles antas å forbli utfordrende de kommende kvartalene.

-Bergen Group vil vurdere prosjektbaserte allianser og samarbeidsformer som kan styrke konsernets markedsposisjon som en viktig leverandør inn mot både offshore-, industri- og det maritime miljøet i Norge. Vi opplever i så måte den gjenværende aktiviteten i selskapet til å ha en attraktiv kompetanse og en tilfredsstillende kapasitet inn mot mulige samarbeidsformer med andre aktører, sier Eikeland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081