23948sdkhjf

Ble ikke enige om oppkjøp

Hydro og det brasilianske gruveselskapet Vale har avsluttet forhandlingene om det mulige oppkjøpet av Vales eierandel på 40 prosent i den brasilianske bauksittprodusenten Mineração Rio do Norte.
De to selskapene undertegnet en intensjonsavtale om en mulig transaksjon i oktober 2015, men har ikke blitt enige om kommersielle vilkår

Hydro vil fortsette å eie 5 prosent i bauksitselskapet, og i tillegg kjøpe bauksitt fra Vale under kommersielle avtaler som ble inngått i 2011.

Hydro kjøpte Vales øvrige aluminiumvirksomhet i Brasil i 2011, inkludert en eierandel på 57 prosent i aluminaraffineriet Alunorte, bauksittgruven Paragominas, eierandel på 51 prosent i smelteverket Albras, og eierandelen på 61 prosent i aluminaraffineriprosjektet CAP, som alle ligger i staten Para. Avtalen fra 2011 inkluderte også kommersielle avtaler for Vales avtak av bauksitt fra Mineração Rio do Norte.

Mineração Rio do Norte. ligger i den vestlige delen av staten Para, hvor Hydros øvrige virksomhet i Brasil også er lokalisert, og er Brasils og en av verdens største bauksittprodusenter.

Selskapet har vært i drift siden 1979, og har i øyeblikket rundt 1400 ansatte og et betydelig antall innleide. Mineração Rio do Norte.s nåværende aksjonærer er Vale (40 prosent), Alcoa (18,2 prosent), South 32 (14,8 prosent), Rio Tinto (12 prosent), CBA (10 prosent) og Hydro (5 prosent)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078