23948sdkhjf

Lanserer ny teknologi for kabelhandtering

Ulstein Cable Arch blir i stand til å legge sammenhengende kabel på opp til 12 500 tonn.
Systemet, som er innmeldt til patentbehandling, er inntegnet på et kompakt kabelleggingsdesign av typen LX109. Kombinert med den åpne løsningen i dekket vil Cable Arch-systemet kunne legge hele 12500 meter kabel i et stykke. Det opplyser Ulstein i en melding

En særegen funksjon ved Ulstein Cable Arch er at han binder sammen den fremre og bakre kabeltrommelen, slik at det blir i stand til å legge sammenhengende kabel på opp til 12 500 tonn. Denne kapasiteten er virkeliggjort ved at kabeltromlene er plassert inni skroget i staden for den konvensjonelle plasseringen oppå dekk, noe som bedrer fartøyet sin stabilitet. Denne nedsenkede funksjonen er også tatt i bruk av ULSTEIN på et steininstallasjonsfartøy som er under bygging. Denne tilnærmingen har gitt et slankt skrog som gjør at skipet kan transportere og legge kabel på en mye mer effektiv måte enn et bredere skip, skriver Ulstein.

Ved å plassere den asymmetriske brua akterut, der kabelen passerer under, får en klart og uhindret utsyn til kabel-utleggingen akter og kabeltromlene framme. Videre har fartøyet en stor hangar med ROV-moonpool og lagring av arbeidsbåt. I kombinasjon med skrogløsningene X-BOW og X-STERN, resulterer dette i en svært kostnadseffektiv, sikker og komfortabel plattform med høy operasjonell oppetid og transitt-fart sammenliknet med mer tradisjonelle enheter for kabellegging.

- Med dette designet ønsker vi å flytte kabelleggingsmarkedet opp til neste nivå, sier Edwin van Leeuwen, Product Management-leder i Design & Solutions.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079