23948sdkhjf

Statoil øker sin eierandel i Lundin

Statoil har inngått en avtale med Lundin Petroleum om å selge hele sin eierandel på 15 prosent i Edvard Grieg-feltet mot en økt aksjepost i Lundin Petroleum.
Transaksjonen omfatter også salg av 9 prosents eierandel i Edvard Grieg oljerørledning og 6 prosents eierandel i Utsirahøyden gassrørledning, samt betaling av et kontantvederlag på 68 millioner dollar til Lundin Petroleum. Det opplyser Statoil i en pressemelding.

Etter fullføring av transaksjonen vil Statoil eie omkring 68,4 millioner aksjer i Lundin Petroleum, tilsvarende 20,1 prosent av aksjene og stemmerettighetene. Effektiv dato for salg av disse eiendelene er 1. januar 2016.

– Den økte aksjeposten i Lundin Petroleum blir en viktig langsiktig industriell investering for Statoil. Transaksjonen understreker også vår langsiktige interesse for og fremtidige satsing på norsk sokkel, sier Hans Jakob Hegge, konserndirektør for økonomi og finans i Statoil.

Lundin Petroleum tok initiativet til transaksjonen. De to selskapene vil fortsette å operere uavhengig av hverandre, og fungere som separate enheter i alle lisenser på norsk sokkel, opplyser Statoil.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062