23948sdkhjf

Går sammen om thermohaller

Sammen med Protan og Glava vil Rubb tilby et helnorsk produkt.
Rubb som har thermohaller som sitt registrerte varemerke, har et solid lag i ryggen når de nå skal selge sine thermohaller til hele verden. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi har allerede en avtale med Glava, og har også i lang tid benyttet Protan AS sin folie. Nå er samarbeidet med Protan AS formalisert gjennom en avtale som vil bety mye for begge parter. Vi kan dermed markedsføre våre varemerkede thermohaller som et helnorsk produkt, sier Jan Arne Hansen, daglig leder i Rubb som er en del av Rubb Gruppen.

Haller i alle størrelser

Den norskeide thermohall-produsenten har sitt hovedkvarter ved Krøderen i Hallingdalen. Herfra ekspederes ordrer til hele verden. Rubb AS har nylig levert gigantiske thermohaller både i Norge, England og USA for å nevne noen store ordrer som er ekspedert den siste tiden.

– Det er viktig å understreke at vi leverer thermohaller i alle størrelser. Rubb AS er inne i en fase hvor det er sterkt fokus på utvikling av markedstilpassede haller til alle formål. Alle kunder er like viktige for oss for at vi skal nå målene våre. Målsettingen er at Rubb Gruppen skal ha en omsetning på 500 millioner kroner i løpet av 2020, men det kan se ut som om målene nås raskere, sier den daglige lederen som har vært i selskapet siden i fjor høst.

Norsk kvalitet
Jan Arne Hansen er ikke i tvil om at en viktig bidragsyter til fremtidig vekst er at de nå kan profilere seg med at thermohallene deres er helnorske.

– At det betyr mye hos potensielle kunder har vi allerede merket, både innenlands og da vi nylig var på Island. Norsk kvalitet klinger godt.

Han peker på flere fordeler thermohallene deres har i forhold til plasthaller.

– Vi er opptatt av kvalitet både på materialer og montering. Når man investerer flere millioner kroner i en større hall er det viktig at kunden får noe som er solid og som holder lenge. Thermohallene fra Rubb har 20 års garanti, men hallene holder fint kanskje dobbelt så lenge, sier han.

Brannsikkerhet
Brannsikkerheten er også noe som betyr mye for Rubb.

– PVC-duken vi benytter fra Protan AS er selvslukkende og dermed ikke brennbar. Dessuten er isolasjonen fra Glava ubrennbar, slik at den tilfredsstiller ubrennbarhetsklasse A1 som er beste klasse. Dette er et forhold både norske og utenlandske kunder legger stor vekt på, sier Jan Arne Hansen, som også understreker at det forløpende vil bli utført branntester på ferdige thermohaller for å kunne dokumentere egenskapene.

Fornøyde samarbeidspartnere
Even Hytten, salgssjef for tekniske tekstiler hos Protan, bekrefter at det betyr mye i markedet å kunne tilby et helnorsk produkt, og at de derfor har store forventninger til avtalen med Rubb.

–Selv om vi allerede har levert mye til Rubb så vil en formalisering av samarbeidet bety mye for oss. Jeg tror også vi har mye å bidra med, ved at vi bruker mye ressurser på testing og forskning i laboratoriet vårt.

Administrerende direktør Jon Karlsen ved Glava i Askim gleder seg også over å være med på laget til et helnorsk produkt.

– At norske bedrifter går sammen på denne måten er en flott utvikling og noe som passer inn i konsernets tankegang om at Glava er «for norske forhold». Glava Proff 34, som Rubb AS benytter i thermohallene, er markedets beste isolasjon. Vi bidrar også med produkter som er spesialtilpasset Rubb AS., sier han


Rubb Gruppen er et helnorsk selskap eid av Finn Atle Haldorsen, Jan Erik Torgersenog Truls Torgersen. Rubb Gruppen har produksjon på Krøderen i Norge, England og USA og har 150 ansatte. Omsetningen i 2015 var på 350 millioner kroner, og det forventes en økning til 500 millioner kroner i løpet av kommende år. Thermohall er Rubbs patenterte løsning på isolerte plasthaller som benyttes til lager, fryselager, idrettshaller, og fly hangarer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078