23948sdkhjf

God aktivitet i første kvartal

Kongsberg Gruppen hadde driftsinntekter på over 4.3 milliarder kroner i første kvartal - noe som var 2,5 prosent høyere enn samme kvartal i fjor.
- Vi har hatt et kvartal med god aktivitet. Innen konsernets forsvarsområder er utviklingen god, og vi jobber mot betydelige internasjonale muligheter. Vi forventer at det utfordrende olje- og gassmarkedet i økende grad vil påvirke aktivitetsnivået og inntjeningen i konsernet fremover, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam i en melding fra konsernet.

EBITDAen var på 408 millioner kroner, noe som ga en margin på 9,4 prosent. Ordreinngangen i kvartalet var på 3.75 milliarder kroner, noe som gir en ordrereserve ved utgangen av kvartalet på 18.7 milliarder kroner.

- Tar et offensivt steg

Konsernet annonserte i februar etableringen av det nye datterselskapet Kongsberg Digital, og i mars ble kjøpet av 49,9 prosent av aksjene i finske Patria annonsert.

- Det er tatt flere strategisk viktige beslutninger i kvartalet som bidrar til å videreutvikle og styrke Kongsberg Gruppens posisjon. Gjennom å danne industrigrupperingen bestående av Kongsberg Gruppen, Patria og Nammo tar vi et offensivt steg for å møte den pågående konsolideringen i forsvarsindustrien. Med etableringen av Kongsberg Digital tar vi et viktig steg i konsernets strategi for utvikling av neste generasjons digitaliserte produkter og tjenester, sier Qvam.

Krevende offshore-marked for Kongsberg Maritime
Kongsberg Maritime hadde driftsinntekter på 2.478 millioner kroner og EBITDA på 264 millioner i kvartalet. Forretningsområdets ordrereserve er på 7.450 millioner ved utgangen av kvartalet.

- Kongsberg Maritime har fortsatt god aktivitet, men markedet for offshore-fartøyer er svært utfordrende. Vi opplever også økning i kanselleringer, i tillegg til flere forespørsler fra kunder om utsettelse av prosjekter. Ytterligere tilpasninger av kostnadsbasen vurderes løpende. Innen Kongsberg Maritimes øvrige produktområder er aktivitetsnivået stabilt eller økende og vi ser styrken i en diversifisert portefølje, sier Qvam.

- Betydelige markedsmuligheter innen forsvar

Kongsberg Defence Systems hadde driftsinntekter på 1.156 millioner kroner og EBITDA på 142 millioner kroner. Konsernets andre forsvarsområde, Kongsberg Protech Systems, hadde driftsinntekter på 559 millioner kroner og EBITDA på 59 millioner kroner.

- Kongsberg Defence Systems har en god utvikling og jobber med betydelige markedsmuligheter innen flere produktområder. For Kongsberg Protech Systems ble den viktige første leveransekontrakten for medium caliber-tårnløsning til General Dynamics’ Stryker-kjøretøy signert i kvartalet, og det arbeides videre med muligheter innen dette segmentet og å videreutvikle andre deler av porteføljen, sier Qvam.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063