23948sdkhjf

Inntektsfall på 2 milliarder for Aker Solutions

Forventer liten aktivitet på norsk sokkel i år.
Det fremgår av kvartalsrapporten Aker Solutions la frem i morges at inntektene til oljeserviceselskapet har falt fra 8,5 milliard i første kvartal 2015 til 6,5 milliard i årets første kvartal.

Resultatet før skatt lå på 314 millioner kroner, mot 409 millioner kroner i første kvartal 2015. Driftsresultatet endte i første kvartal på 508 millioner kroner mot 591 millioner kroner i samme kvartal året før.

Kostnadskuttene kan gi effekt

Selskapet skriver i sin rapport at fallet I omsetning skyldes det dårlige markedet, og at flere prosjekter er i ferd med å avsluttes. Samtidig mener selskapet også å se en effekt av kostnadskutt, ettersom prisene beveger seg nedover tror selskapet det kan åπnes for investeringsbeslutninger de neste 12 -18 månedene.

Ved utgangen av kvartalet kunne Aker Solutions skilte med en ordrereserve på 38,5 milliarder kroner, størsteparten på prosjekter utenfor Vest-afrika. Med untak av Johan Sverdrup tror ikke Aker Solutions mye kommer til å skje på norsk sokkel i år, og at satsningen dermed må gjøres utenlands.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079