23948sdkhjf

Statoil inn i tysk havvind-prosjekt til 11 milliarder kroner

Statoil kjøper en andel på 50 prosent i et av de største utbyggingsprosjektene innen havvind i Europa i dag.
Havvindparken Arkona vil forsyne inntil 400.000 hjem i Tyskland med fornybar energi, noe som gjør den til et av de største utbyggingsprosjektene innen havvind i Europa i dag. Det skriver oljeselskapet i en melding.

– Vi er glade for å kunngjøre vår beslutning om å bygge ut dette store havvind-prosjektet sammen med E.ON. Denne investeringen er i tråd med vår strategi om gradvis å supplere vår olje- og gassportefølje med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

– Vi er også glade for å utvikle dette prosjektet i Tyskland, der Statoil er den nest største gassleverandøren. Vi har levert gass direkte fra Norge gjennom tre rørledninger i over 35 år, og når Statoil nå går inn i tysk havvind skaper det en ny dimensjon i det norsk-tyske energisamarbeidet, sier Sætre.

Med Arkona øker den totale produksjonskapasiteten for prosjektene i Statoils havvind-portefølje med rundt 50 prosent og selskapets egen produksjonskapasitet innen havvind med 65 prosent.

Vindprosjektene har nå en samlet kapasitet på over 1100 MW, og kan forsyne over én million europeiske hjem med fornybar energi.

E.ON har ansvaret for å bygge og drive havvindparken. Inntil 400 personer vil delta i byggingen av Arkona i løpet av byggeperioden på to år. Strømproduksjonen skal etter planen starte i 2019. Når vindparken kommer i drift, vil den skape inntil 50 faste jobber for høyt kvalifisert personell innen drift, administrasjon og vedlikehold. I tillegg vil den skape ytterligere 100 jobber for eksterne tjenesteleverandører.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094