23948sdkhjf

Rekordoppstart for næringsklyngen Water Valley

Stor deltagelse på stiftelsesmøtet 12. april. Organisasjonen starter med 28 medlemmer.
På stiftelsesdagen 12. april, kunne Næringsklyngen Water Valley - en ny interesseorganisasjon for vannkraft - bokføre rekordmange medlemmer. 28 bedrifter, høyskole og organisasjoner tegnet medlemskap. Til sammenligning hadde Norges største næringsklynge Subsea Valley 18 medlemmer ved utgangen av det første driftsåret. Det skriver Water Valley i en pressemelding.


Stiftelsesmøtet i Water Valley, som ble holdt hos advokatfirma Deloitte i Drammen, samlet nærmere 60 representanter fra næringsliv, høyskole og organisasjoner. Interimsstyret presenterte grunnlaget for oppstart av interesseorganisasjonen.

- Mye av grunnlaget er hentet fra suksessen med Subsea Valley som utviklet seg til å bli Norges største næringsklynge - men vi skal vokse raskere, sa TESS-eier Erik Jølberg da han presenterte interimsstyrets arbeid.

Trond Østgaard ble valgt til styreleder
Vedtekter og strategiplanen ble vedtatt uten diskusjon. Imidlertid var det ønske fra medlemsbedrifter i Telemark om styreplass for å bedre rekruttering fra fylket, men stiftelsesmøtet ville ha en ledig styreplass i påvente av en større aktør, som Statkraft.

Det nyvalgte styret i næringsklyngen Water Valley ledes av Trond Østgaard fra Høyskolen i Sørøst-Norge (HSN). Styrets medlemmer er Erik Jølberg fra TESS med Tomas Elton Haug som personlig vara, Pål Skjæggestad fra Energiselskapet Buskerud (EB), Morten C. Melaaen fra Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) med Trond Østgaard som vara og Arve Syvertsen fra Powertech. Albert Kr. Hæhre er valgt inn som varamedlem.

Water Valley har et ambisiøst formål.

Med en oljebransje på lavgir og klimaavtalen som rettesnor, legger næringsklyngen Water Valley lista høyt. Formålet er enkelt og greit: Water Valley skal være verdens ledende engineering- og teknologiklynge innen vannkraft.

– Noen av de nære oppgavene er å få fart på vannkraften i Norge. Både opprusting og ny teknologi kan utløse et stor potensial. Det skaper arbeidsplasser og faser ut eldre løsninger som er lite miljøvennlige. Samtidig kan ledige ingeniører fra oljebransjen bidra til et teknologiløft for vannkraftmiljøet, var noe av budskapet fra Erik Jølberg, TESS, da han kort fortalte om bakgrunnen for det initiativet som ble tatt sammen med Albert Kr. Hæhre.

- Water Valley skal behandle medlemmene som vi i næringslivet behandler kundene våre. Medlemskapet skal gi verdi. Det skal medlemmene blant annet få fra kompetansefremmende aktiviteter som skal gi økt kunnskap og økt konkurransekraft, sa Erik Jølberg.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062