23948sdkhjf

Naturvernere kritiserer miljøstandard WWF var med å utarbeide.

Den er ikke perfekt, den er et kompromiss.
Naturvernforbundet er svært kritisk til miljøstandarden for oppdrettsanlegg, som tillater rømming og ubegrenset bruk av lusemiddelet hydrogenperoksid, melder NTB.

Så langt er over 100 norske oppdrettsanlegg godkjent gjennom den såkalte ASC-sertifiseringen som er utviklet av World Wildlife Fund (WWF) i samarbeid med næringen.

Ordningen, som tillater 300 rømninger per produksjonssyklus, og i følge Dagens Næringsliv, ubegrenset bruk av blekemiddelet hydrogenperoksid høster massiv kritikk fra Naturvernforbundet.

– Det er jo et sinnssykt forbruk av hydrogenperoksid som absolutt burde vært tatt hensyn til i den standarden. Og vi reagerer på en standard som tillater rømming overhodet. Kravet burde selvfølgelig være null rømt fisk, sier generalsekretær Maren Esmark i Naturvernforbundet til NTB.

WWF enig i svakheter
Fagsjef i WWF, Karoline Andaur sier til nyhetsbyrået at hun er enig i at ASC-ordningen har svakheter, hun sier sertifiseringen ikke er perfekt og beskriver den som et kompromiss.

– Vi må derfor jobbe for at også hydrogenperoksid blir tatt inn når ASC skal revideres slik at det settes klare krav til bruken, sier hun. Andaur sier WWF også ønsket nulltoleranse for rømming.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078