23948sdkhjf

Oceaneering kutter 150 stillinger

Totalt 650 har mistet jobben det siste halvannet året.
De ansatte i Oceaneering mottok tidligere denne uken beskjed om at staben på nytt skal reduseres, denne gangen går det hardest utover ROV-relaterte jobber offshore.

Men administrerende direktør Erik Sæstad understreker at selv om kuttene rammer de offshore-ansatte – selskapets største gruppe — hardest, vil nedbemanningen likevel berøre ansatte over hele landet.

For bare 18 måneder siden telte Oceaneering i Norge 1750 hoder, hvorav 100 var innleide. Ved hjelp av flere runder med bemanningskutt, virksomhetssalg og noe naturlig avgang har 500 forsvunnet, når ytterligere 150 må forlate arbeidsplassen står det 1100 ansatte igjen i norske stillinger.

- Situasjonen er vanskelig, men vi er opptatt av å gjøre ting annereledes og skape en plattform som skal bære oss ved en lavere oljepris. Vi går gjennom det samme som de fleste andre, men må komme opp med bedre måter å jobbe på internt og overfor kundene våre. Kort sagt bli mer konkurransedyktige i dagens marked, og vi er på god vei, sier Sæstad til Stavanger Aftenblad.

Hovedkontoret i Stavanger er svært hardt rammet. I januar 2015 fikk Oceaneering nye lokaler i Stavanger med plass til å vokse, nå ser de i stedet etter flere aktører som ønsker å leie kontorlokaler i Forus.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062