23948sdkhjf

Shell gir opp lisenskampen

Trekker seg fra 23. konsesjonsrunde.
- Beslutningen ble tatt etter en global vurdering, og reflekterer en markedssituasjon som krever vanskelige valg. Vi kunne ha gjennomført letingen på en trygg måte, både teknisk og miljømessig, men situasjonen krever at vi globalt prioriterer aktiviteter som kan gi inntekter tidligere enn det et funn i Barentshavet kunne gitt. Dette er selvsagt tungt for våre ansatte, som har gjort en fantastisk jobb med å forberede søknaden, sier Tor Arnesen, administrerende direktør i A/S Norske Shell i en pressemelding.

Konserndirektør i Shells oppstrømsvirksomhet, Andy Brown legger til at de i lys av den svært utfordrende markedssituasjonen har valgt å ikke følge mulighetene i 23. Konsesjonsrunde videre.

Brown påpeker videre at selskapet tidligere har informert om at de kommer til å redusere leteaktiviteten i såkalte ”frontier”-områder i en periode for å optimalisere Shells globale portefølje i etterkant av BG oppkjøpet.

Bellona-leder Fredric Hauge på sin side er overbevist om at Shells avgjørelse er begynnelsen på slutten for oljeleting i Arktis.

- Shell er et av de selskapene som virkelig har prøvd seg i Arktis, og som ikke har fått det til. Det å gå løs på denne typen ressurser, som er teknisk vanskelige og krever en svært høy olje og gasspris, kommer ikke til å skje. Shell har tatt en ekstremt viktig beslutning, sier Hauge til NTB.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095