23948sdkhjf

Frontfaget enig om lønnsveksten

Rammen for årslønnsveksten i 2016 blir på 2,4 prosent. - Det er en ansvarlig ramme, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.
Søndag ble partene i frontfaget enige om årets lønnsoppgjør. NHO-sjefen mener partene har vist ansvar og kommet frem til et godt resultat, skriver NHO i en melding.

- Jeg er fornøyd med at Norsk Industri og Fellesforbundet er blitt enige i frontfagsoppgjøret. Rammen for årslønnsveksten i 2016 er på 2,4 prosent. Det er ansvarlig, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør for NHO.

Ytterst moderat
NHO har, i forståelse med LO, anslått årslønnsveksten arbeidere og funksjonærer samlet i industrien i LO-NHO-området til 2,4 prosent. Rammen er basert på 1,1 prosentpoeng overheng for industriarbeidere og industrifunksjonærer i LO-NHO-området og 0,3 prosentpoeng bidrag fra tarifftillegg.

Det resterende bidraget til rammen er glidning fra blant annet lønnsvekst fra lokale forhandlinger.

Dette er lønnsvekst fra lokale forhandlinger basert på de fire kriterier, samt økt lønnsnivå og andre mekanismer som hever det gjennomsnittlige lønnsnivået. Eksempler på disse er ansiennitet, kompetanseutvikling og sammensetningen mellom høyere og lavere lønte jobber.

- Med den situasjonen vi har på arbeidsmarkedet og i norsk økonomi nå, vil et ytterst moderat oppgjør støtte opp under å utvikle eksisterende næringer og etablere nye vekstområder i næringslivet, sier Skogen Lund.

- Vi forventer at våre medlemmer nå følger opp med lokale oppgjør innenfor denne rammen, understreker NHO-sjefen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064