23948sdkhjf

Statoil deler ut milliardkontrakter

Tre selskaper skal levere bore- og brønntjenester for 5 milliarder kroner.
Statoil har tildelt Archer, KCA Deutag og Odfjell ytterligere borearbeid i to år. Det er snakk om utøvelse av opsjoner på tidligere tildelte borekontrakter, som omfatter 17 faste installasjoner på norsk sokkel.

Statoil anslår at kontraktsverdi for kommende to-års-periode samlet vil kunne utgjøre opp mot fem milliarder kroner. Kontraktene dekker bore- og brønntjenester, vedlikehold av boreanlegg, samt modifikasjoner og eventuelt tilleggsarbeid.

Statoil tildelte i 2012 kontrakter for fire år med tre opsjoner på to år til de tre selskapene. Nå forlenger Statoil avtalene med leverandørene, med utøvelse av første opsjon.

Opsjonsperioden vil vare fra 1. oktober 2016 til 1. oktober 2018, med noen endringer i tildelingsomfang.

Leverandørene har fått utøvd opsjon på følgende installasjoner:

KCA Deutag: Oseberg B, C, Sør, Øst - Gullfaks A, B, C

Odfjell Drilling: Grane - Heidrun

Archer: Statfjord A, B, C – Visund – Njord – Sleipner A – Snorre A, B

– Leverandørene har vist evne til nytenking og levert gode forslag til fortsatt utvikling av disse tjenestene, og Statoil er positiv til å kunne fortsette arbeidet med alle tre selskapene. Kontraktene vi har nå vil bidra til å opprettholde aktivitet med konkurransedyktige betingelser i en tid der aktivitetsnivået utfordres av lønnsomhet, sier Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn i Statoil.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.719