23948sdkhjf

Streikefare i frontfagsoppgjøret

Flere tusen arbeidstakere i industrien kan fra mandag være i streik etter at Parat i likhet med Fellesforbundet har brutt meklingen med Norsk Industri.
Tirsdag brøt Parat den frivillige meklingen i frontfaget med Norsk Industri og det er fare for streik fra søndag morgen. Forhandlingsleder Kjell Morten Aune sier det har vært liten fremdrift i forhandlingene så langt. Det skriver Parat i en melding.

– Partene står langt fra hverandre og vi sitter i forhandlinger med en motpart som nå kan fremprovosere en streik, sier Aune.

Fare for streik
Arbeidstakerorganisasjonene har sendt varsel om plassoppsigelser for flere tusen arbeidstakere og en streik vil ifølge Aune få store konsekvenser for en rekke industribedrifter.

– Det er kun mekler som kan uttale seg om innholdet i meklingen, men ut fra dagens økonomiske situasjon er våre krav moderate og vi tar et betydelig ansvar for situasjonen i norsk økonomi. Samtidig kan vi ikke akseptere at arbeidsgiversiden ikke er villige til å gå inn i reelle forhandlinger, noe som kan føre oss inn i en streik ingen av oss egentlig ønsker, sier Aune.

Riksmekleren har mottatt plassoppsigelser og oversikt over hvilke bedrifter som vil kunne bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen.

Tariffavtalen går ut 1. april, men meklingsfristen utløper klokken 24.00 natt til søndag 3.april.

Det er to arbeidstakerforbund som forhandler med Norsk Industri i frontfaget. Fellesforbundet som et forbund i LO er den desidert største aktøren på arbeidstakersiden. Parat som et forbund i YS har langt færre medlemmer knyttet til frontfagoppgjøret, men forhandler selvstendig for sine medlemmer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.255