23948sdkhjf

Ny næringsklynge i startgropa

TESS er sentral i oppstarten av en ny næringsklynge med vannkraft som virkefelt og hele verden som arena.
Water Valley er navnet på interesseorganisasjonen som tar mål av seg til å bli en verdensledende vannengineering- og teknologiklynge. Født i Vikersundbakken under World Cup i skiflyging 12. februar 2016. Initiativtagere er Albert Kr. Hæhre og Erik Jølberg. Subsea Valley er modellen, skriver Tess i en melding.

200 møtedeltagere og nærmere 40 interesserte firmaer var tilstede da bedriftene Albert Kr. Hæhre og TESS inviterte til stiftelsesmøte for interesseorganisasjonen Water Valley. Forslaget til vedtekter og strategi ble raskt vedtatt, og et par runder med håndsopprekking viste at mange ville tegne seg som medlem. I løpet av fredagskvelden hadde 15 tegnet medlemskap, og i tillegg var de offentlige representantene positive, men hadde ikke fullmakt til å ta den type beslutning på sparket. Interimsstyret satte som mål å få 20 medlemmer i løpet av februar.

Interimsstyre med tyngde

Det er stor faglig tyngde, rutine og mengder med erfaring i det nyvalgte interimsstyret for Water Valley. Her finner vi Albert Kr. Hæhre, Erik Jølberg, Trond Østgård fra Høyskolen i Sørøst Norge og Eivind Thorstad fra Deloitte. Fylkesordfører Roger Ryberg ble valgt som rådgiver til styret.

Fra visjonen til Water Valley står det blant annet at klyngen skal bli verdens ledende vannengineering- og teknologiklynge med vannkraftinteressenter i Norge og internasjonalt som målgruppe. Water Valley`s medlemmer skal som resultat av deltakelse i nettverket og bidrag i fellesaktiviteter, bedre sin konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078