23948sdkhjf

- Dette er starten på noe, ikke slutten

Høgskolen i Sørøst-Norge åpner nytt komposittlaboratorium
Nylig ble et hypermoderne kompositt-laboratorium offisielt åpnet ved høgskolen sin avdeling i Kongsberg.

Laboratoriet er finansiert av Høgskolen i Sørøst-Norge og Buskerud fylkeskommune, og planen er å samarbeide tett med lokalt næringsliv der Kongsberg Gruppen er en sentral medspiller. Det skriver Buskerud Fylkeskommune i en melding.

Kongsberg Gruppen har blant annet finansiert og installert en avansert herdeovn, en autoklave, som sentrum i det nye komposittlaboratoriet på Krona på Kongsberg

- Dette er starten på noe, ikke slutten. Vi har ikke vært gode nok til å koble utdanning og næringsliv sammen, men når vi løfter i flokk, slik som her kan vi få til verdiskaping for fremtiden, sa fylkesrådmann Georg Smedhus i forbindelse med åpningen.

Administrerende direktør Harald Ånnestad i Kongsberg Defence Systems fulgte opp i sin tale:

- Dette laboratoriet skal sikre vår tilgang til kompetanse. Kompositt er fremtidens materiale, overlegent de fleste andre i blant annet styrke og letthet. Kompositt ser ut til å bli en av våre største eksport-suksesser.

Laboratoriet er døpt Krag, og autoklaven har fått navnet Jørgensen.
- Det er ikke tilfeldig, sa Ånnestad.

- Krag Jørgensen var den første store eksport-suksessen fra Kongsberg, og navnet var et kvalitetsstempel. Vi trenger slik kvalitet i dag også, skal vi henge med.

- Vi har valgt disse navnene for å markere den uavbrutte industri-historien her på Kongsberg. Det er kunnskap som har drevet byen og industrien videre, og slik skal det fortsette, sa Ånnestad.

Det eneste i sitt slag

Laboratoriet skal ikke bare brukes av studenter ved Fagskolen Tinius Olsen og Høgskolen.

Et nytt utdanningstilbud på Vg2 innen plast- og komposittfag med oppstart denne høsten, vil gi elevene ved Kongsberg videregående skole mulighet til å ta fagbrev innenfor fire forskjellige fagretninger; innen polymérkompositt, plastmekaniker, termoplastfaget eller produksjonsteknikkfaget. Utdanningstilbudet vil være det eneste i sitt slag på landsbasis.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109