23948sdkhjf

Noryards BMV på randen av konkurs

Bergensverftet begjærer tvungen akkord og sender permitteringsvarsel til alle ansatte
Noryards BMV har begjært tvungen akkord ved Bergen Tingrett. Det opplyser verftet i en pressemelding. Samtidig er alle de rundt 100 ansatte varslet om permittering, skriver Maritime.no.

Selskapets styre og ledelse har de siste ukene arbeidet intensivt med å finne en løsning på de finansielle utfordringene som har oppstått etter at det i midten av februar ble klart at selskapet ikke ville få tilført tilstrekkelige midler som kunne sikre fortsatt normal drift av verftet.

Den situasjonen som oppstod nødvendiggjorde at selskapet umiddelbart etter avklaring med eier om eiers videre bidrag igangsatte gjeldsforhandlinger med de største kreditorene. Selv om selskapets forslag om en 12,5% akkord ble akseptert av en stor del av kreditormassen, var det kreditorer som ikke kunne akseptere den foreslåtte løsningen. En frivillig akkord ble derfor ikke mulig.

Det har heller ikke vært mulig å etablere ytterligere finansiering fra eier eller annen eksternfinansiering som kunne ha sikret tilstrekkelig egenkapital eller likviditet til forsvarlig drift.

Styret og selskapets administrasjon ser det derfor som det riktige steget videre å begjære tvangsakkkord.

Noryards BMV AS er et heleid datterselskap av Noryards AS. Selskapet har i dag 97 faste ansatte.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063