23948sdkhjf

Stor kontrakt i Rødehavet.

Frekhaug Stål signerer millionkontrakt.
Deler av Rødehavet skal kartlegges og Frekhaug Stål skal være med å levere utstyr for seismisk kartlegging på store dyp.

- Kontrakten har en verdi på flere millioner kroner for oss og er den største enkeltordre vi har hatt, sier administrerende direktør Frode Sagstad i Frekhaug Stål til Metal Supply.

Delene skal leveres i rustfritt-syrefast stål, både Duplex og Super Duplex vil bli benyttet, og Frekhaug Stål samarbeider med andre lokale leverandører for å levere komplett utstyr.

- Vi har jobbet kontinuerlig i mer enn et år for å få denne kontrakten, og er selvsagt meget stolt over å ha blitt valgt som leverandør for slikt komplisert utstyr, sier Frode Sagstad.

Merker nedgangen i markedet

- 2015 har vært et labert år for oss og vi har vært tvunget til å redusere arbeidsstokken noe i løpet av året, sier Sagstad.

Bedriften er betydelig inne i så vel offshore- som seismikk-markedene, og har som de fleste fått merke nedskjæringene som pågår der.

- Ellers har vi i 2015 investert i en ny Robotcelle, som skal utføre kappe- og slipearbeid på vårt støpegods. Vi har forhåpninger til at dette skal styrke vår konkurransekraft på sikt, sier Frode Sagstad.

Påvirket av kronekursen
- Kronekursen har også påvirket vår hverdag siste året og gitt oss styrket konkurransekraft i utlandet. Vi eksporterer mer enn 50 prosent av det vi produserer, sier Sagstad.

Han legger til at minussiden ved svekket norsk krone er at bedriften kjøper mye av det den benytter for produksjon i utlandet og alt dette har selvsagt blitt dyrere for Frekhaug Stål ved kronesvekkelsen.

- Vår bedrift har gjort det godt de siste årene og vi har derfor rygg til å bære en periode med lavkonjunktur. Vi tror ikke på oppgang dette året og kanskje heller ikke neste år. Men vi har heldigvis flere bein å stå på og vil derfor kunne drive trygt videre med noe redusert mannskapsstyrke, avslutter Frode Sagstad.

Frekhaug Stål ble etablert i 1955 og holder til på Frekhaug, 2 mil nord for Bergen. Bedriften har cirka 35 ansatte og omsetter for omlag 50 millioner kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094