23948sdkhjf

CCB og Logiteam samarbeider om subsea service- tjenester

Som et ledd i satsningen kjøper CCB og NorSea Group 68 prosent av aksjene i Logiteam.
Satsingen skjer i samarbeid med de øvrige forsyningsbasene knyttet til CCB og NorSea Group, herunder CCB på Ågotnes, Vestbase i Florø, Vestbase i Kristiansund, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest.

CCB har over lengre tid samarbeidet med Logiteam om en satsning innen subsea-vedlikeholdstjenester.

-Subsea bransjen, som oljebransjen for øvrig, opplever for tiden et knallhardt kostnadspress, og det trengs nye og kostnadseffektive løsninger for vedlikehold av undervannsutstyr. Vi har funnet en partner i Logiteam som komplementerer oss på flere områder. Samarbeidet gjør at vi kan levere subsea vedlikeholdstjenester i stor skala langs hele kysten for å betjene våre kunder på norsk sokkel, forteller Administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen.

Logiteam har ekspertise og årelang erfaring med styring og gjennomføring av vedlikehold på subsea-systemer, samt ekspertise på logistikk. Norsea Group, som CCB er en del av, er landets største aktør innenfor basedrift og sitter på infrastruktur og logistikk-kompetanse langs hele norskekysten.

-Gjennom dette samarbeidet kan vi nå levere tjenester som gir store kostnadsgevinster for våre kunder, sier Andreassen.

Ågotnes blir senter for subsea vedlikeholdstjenester
CCB betjener i dag alle feltene i Tampen-området fra CCB Mongstad. Ågotnes er i omstilling og vil i fremtiden være knutepunkt for Statoils subseavirksomhet i Nordsjøen.

- Basen har de siste årene rettet sin virksomhet inn mot prosjekt- og vedlikeholds markedet, og vi har hatt stor suksess med vår satsning innenfor yard-services. Nå vil vi, gjennom dette samarbeidet, utvikle oss videre innenfor subsea vedlikeholdstjenester. Global Centre of Expertise Subsea har i dag sitt hovedsete på Ågotnes, og vi har svært gode forutsetninger for å bli en viktig aktør i denne klyngen avslutter Andreassen.

Administrerende direktør i Logiteam, Nils Fr. Fjærvik, fremholder at selskapets kompetanse er som skapt for å gi subsea-satsingen tyngde og kraft.

-Som konsulentselskap innen subsea og supply chain management har vi funnet en strategisk match i CCB og NorSea Group. Gjennom den nye eierkonstellasjonen og det tette samarbeidet vil vi dra veksler på utfyllende kompetanse og tilby nye løsninger i markedet, sier Fjærvik.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093