23948sdkhjf

Statoil investerer i vind

Statoil Energy Ventures investerer rundt 25 millioner kroner i United Wind
Dette er den første investeringen foretatt av Statoil Energy Ventures, Statoils nye risikokapitalfond, som har som formål å investere i attraktive og ambisiøse vekstselskaper innenfor fornybar energi. Det opplyser Statoil i en pressemelding.

– Statoil satser på vindkraft, noe vår sterke stilling innenfor havvind demonstrerer. Dagens investering i United Wind sikrer oss innflytelse i en tidlig fase i selskapet som er drivkraften bak veksten i det distribuerte vindmarkedet i USA, sier Gareth Burns, direktør i Statoil og administrerende direktør i Statoil Energy Ventures.

– Denne transaksjonen passer godt med to av investeringsformålene våre: testing og posisjonering for framtidige vekstmuligheter og utforskning av forretningsmodeller med stort potensial. Vi er glad for å samarbeide med United Wind og gleder oss til å skape ytterligere vekst gjennom finansiering og tilgang til teknologi og markedserfaring, sier Burns videre.

Vind er den raskest voksende strømkilden i USA, og landet har mange store, åpne sletter med gode vindforhold. Ved å utvide forsyningen av fornybar energi kan United Wind erstatte CO2-intensiv kullkraft. Kull utgjør i dag 40 prosent av den gjennomsnittlige strømproduksjonen i USA.

Til sammen vil Statoil Energy Ventures investere opp til 1,7 milliarder kroner over en periode på to til sju år.

Fondet er opprettet som del av Statoils nye forretningsområde Nye energiløsninger og gjenspeiler selskapets mål om gradvis å supplere olje- og gassporteføljen med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125