23948sdkhjf

Arges selger kilometervis av antistatiske fôrslanger

Selskapet har en markedsandel på over 50 prosent.
Ifølge et krav fra Arbeidstilsynet skal norske oppdrettere senest 1. september i år ha byttet ut sine konvensjonelle fôrslanger med antistatiske slanger. Det skriver Teknisk Ukeblad.

Kravet skyldes at de konvensjonelle slangene gjennom en årrekke har medført en del ulykker der håndtering av fôrslanger på flytende oppdrettsanlegg har gitt arbeiderne elektrisk støt.

Det nye kravet er veldig godt timet for Arges som i 2014 introduserte markedet for en nyutviklet antistatisk fôrslange. Siden mars 2014 har Arges sammen med sin partner Ahlsell levert over 850 kilometer slanger til norske oppdrettsanlegg.

Arges har utviklet den antistatiske fôrslange i samarbeid med Grieg Seafood Finnmark, og nylig fikk bedriften en gledelig melding fra Patentstyret om at patentet er meddelt.

– Det har ligget litt i kortene at det ville bli godkjent. Men det er en milepæl at det endelig er bekreftet, sier Daglig leder i Arges, Bjørnar Bull til Teknisk Ukeblad.

Bjørnar Bull legger til at Arges nå har en markedsandel på noe over 50 prosent for salget av fôrslanger.

Arges's fôrslange transporterer statisk elektrisitet ut av slangen via en sektor i slangeveggen og jorder elektrisiteten i omkringliggende sjø.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079