23948sdkhjf

Ordre-rush for Norwater

Totalt er bedriften tildelt ordrer på 24 anlegg hittil i år og har økt ordrereserven til 25 millioner pr utgangen av februar.

Norwater AS i Høylandsbygd i Kvinnherad har hatt en særdeles hektisk og positiv start på det nye året. Ikke lenge etter at storkontrakten med Odfjell hadde landet i ordreboken før jul, har en sikret en tilsvarende kontrakt med et kjemikalierederi i Danmark, Team Tankers International (TTI). Så langt har TTI bestilt anlegg til 17 skip for levering første halvår i 2016. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Norwater har også sikret en strategisk viktig første kontrakt i brønnbåtmarkedet. Her skal en levere 2 store anlegg til et nybygg ved norsk verft, med total produksjonskapasitet 720,000 liter ferskvann i døgnet. Utover dette har en vunnet kontrakter på 5 anlegg til, blant annet de siste nybyggene til de norske verftsgrupperingene Kleven Verft og VARD. Totalt er bedriften dermed tildelt ordrer på 24 anlegg hittil i år og har økt ordrereserven til 25 mill. pr utgangen av februar. I forbindelse med styremøte denne uke skal det feires med pizza og kake i Høylandsbygd.

- Sammen med Odfjell-avtalen like før jul er dette med på å sikre vår aktivitet til godt utpå høsten i år, en sjelden lang horisont for oss, sier en tydelig fornøyd administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding.

- Systematisk og målrettet salgsarbeid i kombinasjon med kvalitetsprodukter, bygging av nettverk, identitet og omdømme i 2 år ligger bak. Selv i et krevende marked ser vi nå resultater av dette og det er svært gledelig – og ikke minst fortjent for de ansatte som har gjort en kjempejobb, sier Gjerding og fortsetter:

- En annen gledelig konsekvens av de siste ordrene er at bedriften har kunnet avslutte en periode med permittering. Vi har hatt et par permitteringer siden oktober i fjor, men med de siste kontraktene på plass, fikk vi gleden av å kalle disse tilbake på jobb igjen tidlig i februar.

Regelmessige gledelige nyheter på kontoret i Høylandsbygd begynner også å vise igjen i regnskapene.

- 2014 ble et år i driftsmessig balanse for selskapet etter betydelig omstrukturering. Vi er så godt som i mål med 2015 regnskapet i disse dager og det viser en ytterligere bedring i drift med et driftsresultat på drøyt 1 mill. Med dagens ordrebok og aktivitetsnivå ser vi gode muligheter for å bedre dette betraktelig i inneværende år, avslutter en optimistisk direktør og legger til at også disse anleggene vil bli produsert av Norwater’s dyktige samarbeidspartner Maritim Service AS på Sunde i Kvinnherad.

Norwater AS har hovedkontor i Høylandsbygd i Kvinnherad kommune og har, i tillegg til eget design av «NorWater», sikkerhetsprodukter for avgrensning av områder, «NorBarrier», hovedsakelig brukt på plattformer i Nordsjøen. Bedriften benytter underleverandør for produksjon i Norge, har et datterselskap i Shanghai i Kina og totalt 13 ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08