23948sdkhjf

Røde tall på bunnlinjen i Havyard

Lavere aktivitet enn forventet i skipsteknologikonsernet.
Havyards driftsinntekter falt fra 2,4 milliarder kroner i 2014 til 1,7 milliarder kroner i 2015. EBITDA var på minus 35 millioner kroner og resultat før skatt på minus 86 millioner kroner i 2015. Dette er en nedgang fra en EBITDA i 2014 på 66 millioner kroner og et resultat før skatt i 2014 på 39 millioner kroner.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de svake resultatene i 2015 skyldes lavere aktivitet enn planlagt.

Framtidsutsikter
Havyard ser likevel tegn på bedre tider.

- Havyard har lykkes med sin differensieringsstrategi der vi har utviklet og levert produkt for isbryting, fiskeri, oppdrett og fornybar energi. Vi forventer god lønnsomhet i prosjekt innen disse segmenter for leveranse i 2016 og 2017, skriver Havyard og legger til:

- Vi opplever god aktivitet og er med i sluttrunden i flere nye prosjekter i disse segmentene, men opplever prispress fra «offshore kapasitet». For å sikre fremtidig god lønnsomhet har vi startet en strategisk gjennomgang for å omstille gruppen til å bli mer lønnsom for å kunne tilpasse seg fremtidig volum og aktivitet innenfor disse segmentene.

- På kort sikt utfordrende cashflow-situasjon, men forventer en bedring i løpet av mars / april i forbindelse med levering av to skrog og avtalt innbetaling fra rederi.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079