23948sdkhjf

Protomek signerer avtale til 1,2 millioner kroner

Skal levere deler til ROV-opererte diamantsager
Den mekaniske bedriften Protomek på Lena i Oppland fylke inngikk 11. februar en avtale til en verdi av 1,2 millioner kroner. Avtalen gjelder levering av maskinerte deler til et antall ROV-opererte diamantsager. Kontrakten inneholder dessuten en opsjon til en verdi av 700.000 kroner om levering av oppdriftselementer til diamantsagene som er beregnet for store havdyp.

Daglig leder i Protomek Trond Bjerkeengen sier til Metal Supply at den ROV-opererte diamantsagen er et norskutviklet produkt, men er eid av et amerikansk firma. Bjerkeengen ønsker ikke å gå ut med navn på de norske utviklerne eller de amerikanske eierne.

Diamantsagene, som Protomek nå skal levere deler til, skal brukes til demolering av oljeplattformer og strukturer på havbunnen i den meksikanske gulfen. De ROV-opererte sagene kan kutte strukturer, stigerør og andre typer subsealøsninger på havdybder inntil 5000 fot.

Ordren er den første i sitt slag, og som hovedleverandør av de mekaniske deler til diamant-sagene, ser Trond Bjerkeengen et stort potensial for fremtidige leveranser.

- Betydelig ordre
Den første ordren skal være ferdigmaskinert i annen uke i mai.

- Vi har 16 ansatte så det er en betydelig ordre for oss, sier Trond Bjerkeengen, men han legger til at bedriften fortsatt har rom til å ta på seg andre oppgaver.

- Vi bruker å ha en fifty-fifty blanding av kort- og langsiktige oppgaver, forklarer Bjerkeengen.

De mekaniske delene fra Protomek sammenstilles etterfølgende hos den norske bedriften som har utviklet diamantsagen, mens hardelokseringen av sagene som skal gjøre dem sjøvannsbestandige utføres i Danmark.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063