23948sdkhjf

Monica Mæland vil ha redegjørelse fra Hydro

Næringsministeren ber nå aluminiumsselskapet om en grundigere redegjørelse for selskapets engasjementer i Tadsjikistan.
Dagens Næringsliv hadde i helgen en artikkel om Hydros mangeårige aktiviteter i Tadsjikistan. Selskapet har i gjennom årene gjort milliardhandel med aluminiumsverket Talco.

Ifølge avisen har Tadsjikistans myndigheter siden 2004 hovedsakelig sluset handelen gjennom to private selskaper med skjulte eiere. Begge eierne har holdt til i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

I følge Dagens Næringsliv hevder flere internasjonale organisasjoner og institusjoner at Tadsjikistans president og hans nærmeste gjennom en årrekke har beriket seg på transaksjonen rundt smelteverket.

- Vi har ikke opptrådt i strid med gjeldende regler
Hydro skrev i en pressemelding mandag at dette er en meget komplisert sak som strekker seg langt tilbake i tid. Hydro understreker dessuten at selskapet ikke har hatt noen kommersielle relasjoner med Talco de siste fire årene.

Hydro skriver videre at det ble gjort en grundig gjennomgang av selskapets handel med TadAZ/Talco i 2008, blant annet av internrevisjonen, der Hydro konkluderte med at selskapet opererte i tråd med lovgivning og selskapets egne etiske retningslinjer.

- Når nå spørsmål om TadAZ/Talco igjen kommer opp, har vi på ny sett på vår dokumentasjon for de siste 10 årene. Vi har ikke funnet indikasjoner på at Hydro har opptrådt i strid med gjeldende lover og regler. Vi har fått bekreftet at Hydro har gjort det som man med rimelighet kan forventes å gjøre for å redusere risikoen for korrupsjon, heter det i meldingen fra Hydro.

Kaller Hydro inn på teppet.
Dagens Næringsliv skriver i dag at Monica Mæland vil be selskapet om en grundigere redegjørelse for saken.

– Vi er svært åpne for å gi en ytterligere redegjørelse hvis det er ønskelig, for vi er også interessert i at det er åpenhet rundt denne saken og at alle fakta kommer på bordet. Det vil vi imøtekomme så godt det lar seg gjøre fra vår side, sier Erik Brynhildsbakken, assisterende direktør for kommunikasjon i Hydro til avisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062