23948sdkhjf

MSS tildelt Johan Sverdrup kontrakt

Sola-bedriften Module Solutions & Systems er tildelt kontrakt av Aibel, for leveranse av gitterrister til boreplattformen på Johan Sverdrup feltet.
Kontrakten omfatter levering av kompositt grating, rørgjennomføringer og festemidler. Leveransene starter til sommeren og hovedomfanget vil bli levert inneværende år.

Salgs- og markedsdirektør i MSS Kjetil Jacobsen opplyser i en melding at bruken av fenolbasert kompositt grating gir mange fordeler og besparelser kontra andre materialer som stål og aluminium.

- Kompositt-gratingen er tilnærmet vedlikeholdsfri og har høyere styrke enn stål. Vektbesparelsen mot tilsvarende produkter i stål er ca. 60-70%, i tillegg til at den er betydelig enklere å både håndtere og installere om bord på plattformen, da den kan løftes og legges uten behov for løfteinnretninger, samt at den kan kuttes med vanlig håndverktøy, forteller Kjetil Jacobsen.

MSS har det siste året utvidet produktsortimentet i kompositt til også å omfatte rekkverk og mindre tilkomstplattformer i samme brannhemmende materialer. Potensialet for ytterligere vektbesparelser og reduserte vedlikeholdskostnader er nå enda større i forhold til fremtidige utbygginger på sokkelen, tilføyer Jacobsen.

- Dette er en meget viktig milepæl for bedriften, med tanke på den generelt lave aktiviteten i markedet, supplerer daglig leder i MSS Morten Alstadsæther.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094